Lufthansa-plan Foto: Scanpix

Nya flygstrejker i Tyskland

Uppdaterad
Publicerad

Kabinanställda på tyska flygbolaget Lufthansa strejkar under tisdagen på Frankfurts flygplats och på Tegelflygplatsen i Berlin.

Under åtta timmar, med start tidigt på morgonen, lägger de ner arbetet med krav på höjda löner och bättre arbetsvillkor.

En liknande strejk i Frankfurt i fredags ledde till stora störningar med nästan 200 flygningar inställda. Dessutom stängdes flygplatsen för inkommande flyg från Europa under flera timmar.

Liten påverkan på svensk trafik

Strejken beräknas dock inte ha någon större inverkan på den svenska flygtrafiken.

-Sammantaget handlar det om en ganska liten påverkan, säger Henrik Kelfve vid Swedavias presstjänst.

-Det finns alternativa sätt att resa, fler flygbolag trafikerar sträckorna som påverkas och vi kan inte förstå det på annat sätt än att flygplatserna hålls öppna.

Enligt Kelfve handlar det om två avgångar och två ankomster mellan Stockholm, Frankfurt och Berlin, samt en avgång respektive ankomst mellan Göteborg och Frankfurt.

Strejken påverkar även Lufthansas trafik till och från München, men det bedöms inte ha effekter för resenärer i Sverige.

-Vi får samma påverkan som förra veckan, säger Kelfve.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer