Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett 30-tal flickskolor i Iran har den senaste månaden drabbats av misstänkta giftattacker. Eleverna har känt yrsel och vissa har behövt sjukhusvård. Foto: SVT

Nya protester i Iran efter larm om fler förgiftade skolflickor

Uppdaterad
Publicerad

Nya protester har brutit ut i Iran efter larm om att fler flickor har förgiftats i skolmiljöer runtom i landet. Landets president, Ebrahim Raisi, har beordrat en utredning, men demonstranterna visade fortsatt missnöje och oro. Samtidigt pekar de fingret mot den iranska regimen.

– Vår fiende är här, ropade demonstranterna enligt Reuters.

Oroliga föräldrar har under lördagen samlats utanför utbildningsdepartementet i huvudstaden Teheran för att vissa sin oro över den vågen av förgiftningar av skolflickor som de senaste veckorna har drabbat Iran. 

Under demonstrationerna framfördes det även kritik mot politiker och landets säkerhetsstyrkor.

Även i andra städer pågick under lördagen protester mot regimen, samtidigt som fler bilder sprids på sociala medier på flickor som lider av symtom av yrsel och plötslig svaghet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter Gilda Hamidi-Nia om de misstänkta giftattackerna i Iran. Foto: Clara Zahui/SVT/Twitter

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.