Demonstranter i Hongkong springer från tårgas som avfyrats av polis. Foto: AP

Nya sammandrabbningar mellan polis och demonstranter i Hongkong

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen drabbade åter igen poliser och demokratiaktivister samman i Hongkong. Polisen sköt tårgas för att skingra demonstranterna. Flera personer har skadats.

Polis och demonstranter drabbade samman när tusentals människor samlats under söndagen i centrala Hongkong för att demonstrera och kräva demokratiska reformer och protestera mot det kinesiska kommunistpartiet.

Manifestationen hade fått tillstånd av polisen och hölls i Chater Garden, skriver South China Morning Post. Men trots detta uppstod konflikt mellan polis och demonstranter.

Protesterna i Hongkong

Polisen har skjutit tårgas mot demonstranterna och flera personer har skadats, även poliser.

Protester sedan i april 2019

Protesterna i Hongkong har pågått sedan i april. Men trots vissa eftergifter från styret i den kinesiska provinsen fortsätter invånarna att demonstrera på gatorna. Demonstranternas krav är demokratireformer i och ett minskat inflytande från Kina i Hongkong.

Söndagens händelse är de senaste våldsamheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Protesterna i Hongkong

Mer i ämnet