Nya turistmagneten i New York: Trappan från ”Joker”

Uppdaterad
Publicerad

Den kritikerrosade filmen ”Joker” lockar turister till en trappa i New York – där de går i huvudpersonens fotspår. Bara de senaste veckorna har trappstegen blivit något av en turistattraktion, rapporterar flera medier.

En scen i filmen ”Joker” verkar ha etsat sig fast i minnet hos många fans. Iklädd vinröd kostym och clownsmink dansar Jokern, spelad av Joaquin Phoenix, ner för en stentrappa – och nu vill turister i New York göra detsamma, rapporterar The New York Times och nyhetsbyrån AP.

Bilder från trappan i stadsdelen Bronx i New York visar hur fans poserar likt filmens huvudperson, ibland i full Joker-mundering.

”Det känns ikoniskt”

Oliver Bonallack är på besök från Brighton, England. Han säger till AP att det är ”väldigt uppslukande” att vara vid trappan.

– Du får aldrig riktigt uppleva en film i verkligheten. Det känns ikoniskt, säger han.

Cathyrine Spencer som bor i området är dock inte lika road över den senaste tidens folksamling i hennes kvarter.

– Varje dag när jag går ner för trappstegen måste jag gå igenom en flod av människor, säger hon till AP.

Trappan ligger på Shakespeare Avenue, några kvarter från Yankee stadium. Den har märkts ut på Google maps under namnet ”Joker stairs”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.