Trump och Kim träffades i Singapore under 2018. Foto: TT

Nytt möte mellan Trump och Kim Jong-Un

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump kommer att träffa den nordkoreanske ledaren Kim Jong-Un i slutet av februari, uppger Vita Huset. Det blir andra gången som de två ledarna möts.

Beskedet kom efter att Trump på fredagen träffat den nordkoreanske chefsförhandlaren Kim Yong-Chol för att diskutera kärnvapennedrustning och ett eventuellt andra toppmöte mellan länderna, som nu alltså kommer att bli av. Var mötet ska äga rum kommer att meddelas senare, uppger Vita huset.

– Presidenten ser fram emot att möta ordförande Kim, säger Trumps pressekreterare enligt nyhetsbyrån AP.

Historiskt möte

Donald Trump och Kim Jong-Un träffades i juni förra året i Singapore, vilket var det första mötet mellan en sittande amerikansk president och Nordkoreas högsta ledare. Efter mötet 2018 gjordes uttalanden om att nedrusta Koreahalvön från kärnvapen, men sedan dess har det inte skett konkreta åtgärder.

De kommande dagarna hålls det samtal även i Sverige mellan amerikanska och nordkoreanska företrädare, vilket DN först rapporterade om. Även Sydkorea uppges delta i de samtalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.