Ekonomiminister Roberto Gualtieri, premiärminister Giuseppe Conte och justitieminister Alfonso Bonafede på en presskonferens i Rom på fredagen. Foto: Claudio Peri /Pool

Nytt stimulanspaket på gång i Italien

Publicerad

Italiens regering har godkänt ett stimulanspaket på totalt 25 miljarder euro för att få i gång ekonomin efter coronakrisen. Stödpaketet på motsvarande 250 miljarder kronor måste nu godkännas av parlamentet, där regeringspartierna har majoritet.

-Vi skyddar arbetstillfällen, vi stöder arbetare, vi minskar skattetrycket, vi hjälper regionerna, säger premiärminister Giuseppe Conte.

Bland annat ska Italiens södra delar, som är mindre utvecklade än de industriella norra delarna, få skattemässiga fördelar.

-Vi är medvetna om bristen på infrastruktur i söder som är mindre konkurrenskraftig och vi vill att detta gap ska minskas, säger Conte.

Conte säger också att regler om social distansering och obligatoriska munskydd kommer att gälla till den 7 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.