Nytt världsrekord i fridykning

Uppdaterad
Publicerad

Arnauld Jerald började fiska med harpun när han var sju år gammal, nu är han den person som dykt djupast i världen på ett andetag.

Totalt var fransmannen under ytan i tre minuter och 24 sekunder, på den tiden lyckades Arnauld ta sig till ett djup på 112 meter. Redan 2019 slog han det tidigare rekordet när han dök till ett djup av 108 meter. I augusti försökte han vid två tillfällen slå sitt tidigare rekord. Men en rysk fridykare vid namn Alexey Molchanov hann i helgen före och satte ett nytt världsrekord på 111 meter. Ett rekord som dock inte stod sig mer än några dagar. 

– Jag fick höra att världsrekordet hade slagits av Alexey, då var det bara att acceptera att jag var tvungen att nå ner till 112 meters djup. Det blev antagligen ett av sommarens vackraste dyk, det var en fantastisk känsla, säger Arnauld Jerald. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.