Foto: TT

O'Dell reagerar på Trumpinspelning

Uppdaterad
Publicerad

Nancy O'Dell – den nöjesreporter som identifierats som den gifta kvinna som Trump talar om i den uppmärksammade ljudinspelningen – uttalar sig om händelsen på sin arbetsgivare Entertainment Todays hemsida.

Inspelningen har blivit en av de största skandalerna hittills under Trumps kampanj, och ledande republikaner har dragit tillbaka sitt stöd för presidentkandidaten.

”Jag är ledsen över att sådana här kommentarer existerar i samhället överhuvudtaget. När jag hörde dem i går så blev jag besviken på att höra sådana objektifieringar av kvinnor”, skriver hon och fortsätter:

”Samtalstonen måste förändras eftersom ingen kvinna eller person ska bli föremål för så krassa kommentarer oavsett om kameror rullar eller inte. Alla förtjänsr respekt oavsett ställning eller kön.”

I inspelningen, som släppts av Washington Post, nämns inte O'Dells namn, men hon har av amerikanska medier identifierats som den kvinna som Trump pratar om.

”Du kan göra vad du vill”

O'Dell var programledare för ”Access Hollywood” tillsammans med Billy Bush, en av dem som hejar på Trump i klippet där den nu republikanske presidentkandidaten säger:

”Jag försökte ragga på henne men misslyckades, jag erkänner. Jag försökte knulla henne. Hon var gift”.

Lite senare i klippet får Trump får syn på Arianne Zucker som kommer gående.

– Jag måste ta några tic tacs (mintpastiller), om jag skulle börja kyssa henne. Du vet, jag är per automatik attraherad av vackra (kvinnor) – jag börjar helt enkelt kyssa dem. Det är som en magnet. Jag kysser bara, jag väntar inte.

Trump utvecklar sedan:

– När du är en stjärna låter de dig göra det. Vad du vill. Ta tag i fittan. Du kan göra vad som helst, säger Trump i filmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.