Foto: TT

Obama stödjer officiellt Clinton

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Barack Obama uttalar sitt officiella stöd för presidentkandidaten Hillary Clinton, skriver Reuters.

– Jag håller på henne. Jag är eld och lågor och jag kan knappt bärga mig inför att dra ut och kampanja med henne, sade Barack Obama.

Hillary Clinton välkomnar i sin tur presidentens lovsång.

– Han har mitt stöd i den här valomgången, sade hon.

Enligt en källa inom Demokraternas valkampanj kommer de två att nästa vecka genomföra ett kampanjframträdande tillsammans i Wisconsin.

Sanders besökte vita huset

Tidigare under dagen besökte senator Bernie Sanders – som vägrar att ge upp striden om att bli Demokraternas kandidat i presidentvalet –vitahuset och samtalade med president Barack Obama.

Efteråt tackade Sanders presidenten och vicepresident Joe Biden för deras opartiskhet under primärvalenskampen.

Skulle spela rollen som fredsmäklare

Inför mötet väntades Obama spela rollen som fredsmäklare och försöka få Sanders att erkänna Hillary Clinton som Demokraternas nominerade presidentkandidat.

Sanders berättade att han skulle träffa Clinton inom kort för att diskutera hur de ska kunna arbeta tillsammans för att besegra Republikanernas kandidat Donald Trump.

”Trump vore katastrof”

Enligt Sanders skulle Trump vara ”en katastrof” som president. Han lovade att göra allt i sin makt för att stoppa Trump från att bli Obamas efterträdare.

– Jag tyckte att Bernie Sanders kom med enorm energi och nya idéer. Det tyckte jag gjorde Hillary till en bättre kandidat, sade Obama dagen före mötet med Sanders.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.