President Barack Obama kramar om Donna Vanzant som drabbats av stormen Sandy. Foto: Scanpix

Obama till stormens offer: ”Ni är i våra böner”

Uppdaterad
Publicerad

Vi kommer inte att glömma er. Det var president Barack Obamas budskap till stormen Sandys offer när han besökte den hårt drabbade delstaten New Jersey.

Obama träffade räddningsarbetare och invånare i Atlantic City som lades nästan helt under vatten när stormen härjade som värst.

– Ni är i mina tankar och böner. Vi är här för er och kommer inte att glömma. Vi kommer att se till att ni får all den hjälp ni behöver för återuppbyggnaden, sade Obama vid ett besök i ett kriscenter där stadens invånare sökt skydd efter att stormen förstört deras hem.

Obama konstaterade att den första prioriteten just nu är att få igång strömmen igen. Fortfarande saknar miljoner amerikaner ström efter att stormen slet ner elledningar och orsakade kortslutningar.

Obama fick också chans till bättre överblick över förstörelsen när han flög i hllikopter över den sargade delstaten. Många av New Jerseys stränder har förstörts i ovädret och det är osäkert om de någonsin kan återställas helt. Många hus som ligger nära havet har också raserats eller fått svåra fuktskador.

Presidenten ställde in sin valkampanj helt i tre dagar till följd av stormen. På onsdagen gav han sig åter ut i valstriden med ett besök i vågmästarstaten Nevada.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Orkanen Sandy

Mer i ämnet