Oenighet om regnskogsavverkning

Uppdaterad
Publicerad

Brasiliens regering säger att takten på avverkningen av regnskogen i landet har sjunkit med 18 procent, och avfärdar färska rapporter om en kraftig ökning.

Mellan augusti 2013 och juli 2014 avverkades 4.848 kvadratkilometer regnskog, sade landets miljöminister Izabella Teixera på onsdagen, skriver AFP. Det är den näst lägsta dokumenterade siffran.

Förra veckan kom naturskyddsgruppen Imazon med en alarmerade rapport som hävdade att arealen avverkad skog i oktober stigit med över 460 procent jämfört med året innan. Det påståendet avfärdades dock av Texeira som sade att den officiella uppskattningen är den mest korrekta.

Klimatmötet i Lima 2014

– Allt annat är spekulation. Vi har arbetat hårt för att stoppa skogsavverkningen.

Ministern presenterade de officiella siffrorna bara några dagar före FN:s klimatkonferens, som inleds på måndag i Lima i grannlandet Peru.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klimatmötet i Lima 2014

Mer i ämnet