Herrfinalen mellan Dzienski till höger och Boldyrev. Foto: IFSC

Otroligt snabb lodrätt klättring – de flyger upp.

Publicerad

Världscupen i snabbklättring hölls i helgen i Arco, norra Italien. Men en entusiastisk public under bar himmel drog eliten iväg rakt upp längs en 15 meter lodrät vägg.

Herrklassen vanns av Martin Dzienski från Polen, till vänster i lopp ett på 5,76 sekunder. Det var hans tredje raka seger i värlscupen. Här mot ryssen Danyil Boldyrev. I lopp två var det italienaren Leonardo Gontera, till vänster, som förlorade mot fransmannen Bassa Mawem som blev trea. Världsrekordtiden för herrar är på hissnande 5,6 sekunder.  

Damklassen vanns av Anouk Jaubert från Frankrike i lopp ett, till höger, på tiden 8,19 sekunder mot en ryskan Iuliia Kapllina. I loppet efter var Polen mot Polen, Klaudia Buczek till höger som vann över Alexsandra Rudzinska. Om ett veckor avgörs VM i Paris.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.