Foto: TT

Över 100 personer gripna efter stormningen av kongressen

Uppdaterad
Publicerad

FBI har gripit över hundra personer som var inblandade i stormningen av kongressen förra veckan.

Nu undersöker FBI personer som kan innebära ett hot mot säkerheten den 20 januari, då den tillträdande presidenten Joe Biden installeras.

På onsdag nästa vecka kommer den tillträdande presidenten Joe Biden att installeras. Ett massivt arbete pågår nu med att höja säkerheten inför ceremonin.

– Vi tittar närmare på människor som möjligtvis kan planera att upprepa den typ våld vi såg förra veckan, säger FBI-chefen Christopher Wray enligt Reuters.

”Kommer hitta er”

Stora områden runt Vita huset kommer att stängas ner och över 20 000 soldater förväntas vara på plats i Washington DC den 20 januari, rapporterar amerikanska medier.

Tunnelbanestationer kommer att stängas ned i huvudstaden och flera amerikanska flygbolag meddelade under torsdagen att de kommer att stoppa resenärer som flyger till flygplatser i och kring Washington DC från att checka in vapen.

– Vi har redan identifierat över 200 misstänkta enbart från den 6 januari. Så vi vet vilka ni är, om ni är där ute, och FBI-agenter kommer att hitta er, säger Christopher Wray under en säkerhetsgenomgång inför installationen.

Över 100 personer har gripits av FBI, misstänkta för inblandning i stormningen av kongressen den 6 januari.

Pence: Säker installation

Under torsdagen deltog videpresidenten Mike Pence i sitt första offentliga framträdande sedan stormningen av kongressen, då han deltog i en särskild dragning om säkerhetsplaneringen inför 20 januari.

– Vi kommer försäkra oss om att en säker installation av tillträdande presidenten Joe Biden och tillträdande vicepresidenten Kamala Harris kommer att genomföras, sade Mike Pence enligt Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.