Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Regnoväder har krävt över 30 liv i Brasilien, här en översvämmad gata i Recife, i brasilianska delstataten Pernambuco. Foto: Marlon Costa/AP/TT

Över 30 döda efter oväder i Brasilien

Uppdaterad
Publicerad

Oväder har krävt minst 35 liv i delstaten Pernambuco i nordöstra Brasilien sedan i onsdags. De flesta omkom i jordskred under lördagen.

Över tusen personer har tvingats lämna sina hem och omkring 32 000 familjer i Pernambuco uppskattas bo i områden med risk för jordskred eller översvämningar, enligt myndigheterna.

Även i granndelstaten Alagoas har flera personer bekräftats döda. Nödläge är utlyst i flera delar av delstaten. President Jair Bolsonaro skriver på Twitter att räddningspersonal och militär har skickats till de drabbade delstaterna för att hjälpa till. I Recife har skolor öppnats för att ta emot personer som tvingats lämna sina hem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.