Sedan i slutet av april har den syriska militären med stöd av Ryssland genomfört en omfattande offensiv mot Idlib. Bilden visar en vårdinrättning som skadats i ett påstådd rysk luftangrepp strax innan ett eldupphör trätt i kraft. Foto: Omar Haj Kadour/AFP/TT

Över 40 jihadister dödade i amerikansk räd

Publicerad

Fler än 40 jihadister knutna till al-Qaida dödades på lördagen under ett luftanfall i provinsen Idlib i sydvästra Syrien, enligt siffror från det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

SOHR-chefen Rami Abdel Rahman uppger att angreppet var riktat mot ett möte mellan ledare för olika lierade terrorgrupper i anslutning till ett träningsläger.

Inledningsvis rådde osäkerhet om vem som genomfört attacken, men senare under lördagen förklarade USA:s försvarsdepartement att amerikanska styrkor låg bakom.

Sista starka rebellfästet

Det amerikanska angreppet kom bara timmar efter att en fyra månader lång regeringsoffensiv mot Idlib avbrutits sedan ett eldupphör stöttat av Ryssland trätt i kraft, uppger SOHR.

Sedan i slutet av april har den syriska militären med stöd av Ryssland genomfört en omfattande offensiv mot Idlib, som är rebellernas sista starka fäste i landet.

Fler än 950 civila har enligt SOHR dödats i luftanfall under offensiven.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer