Över 50 år gammal intervju med John Lennon på auktion

Uppdaterad
Publicerad

När Karsten Hoejen var 16 år fick han och hans kamrater veta att självaste John Lennon befann sig i Thy på Danmark – och lyckades få en intervju till skoltidningen. Nu säljs bandet och opublicerade bilder på John Lennon.

I januari 1970, i en vardag präglad av kalla kriget såväl som budskap om fred, kärlek och ”flower power”, befann sig artisten John Lennon och konstnären Yoko Ono på danska landsbygden, i Thy.

Enligt Associated Press (AP) var paret på besök hos Yoko onos ex-man, och skulle under deras månadslånga besök i Danmark gå under radarn. Men redan efter en vecka hade besöket nått media och paret höll presskonferens.

En presskonferens som 16-årige Karsten Hoejen missade – men han och hans tre kamrater sökte envetet upp paret för en intervju för skoltidningen.

Nu säljs den halvtimmes långa intervjun med John Lennon på ett kassettband tillsammans med opublicerade bilder på auktion. Objekten värderas till 30 000 euro – drygt 300 000 kronor.

Hör intervjun med Karsten Hoejen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.