Människor i Agra tittar på en byggnad som förstörts i stormen. Foto: TT

Över 70 döda i Indien efter kraftigt regn

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig regn- och sandstorm i norra och västra Indien har lett till att hus har kollapsat och träd blåst omkull. Minst 77 människor har dött och 140 har skadats.

Regn- och sandstormen har drabbat delstaterna Uttar Pradesh och Rajasthan. Enligt Times of India ska majoriteten av människor som har dött ha bott i Uttar Pradesh, och mer specifikt staden Agra, där Taj Mahal, en av Indiens största turistattraktioner finns.

– Vi har bekräftelse från 40 av delstatens 75 distrikt på åtminstone 46 dödsoffer och 41 skadade, säger TP Gupta vid Uttar Pradesh räddningstjänst.

Dåligt konstruerade byggnader

Att hus och byggnader kollapsar är inte ovanligt i Indien eftersom miljontals människor i landet bor i dåligt konstruerade hus. Under monsunregn sker det regelbundet att hus förstörs, något som många gånger leder till att människor dör.

Antalet döda väntas öka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.