Palestinier i knivattack sköts ihjäl

Publicerad

En palestinsk kvinna gick till knivattack vid Hebron, hon sköts av israelisk polis och avled senare av skadorna.

Samtidigt har en 55-årig israel som skadades svårt i ett attentat mot en synagoga i Jerusalem i november i fjol avlidit på sjukhus.

Kvinnan ska ha närmat sig israeliska poliser vid Hebron på den ockuperade Västbanken. När polisen beordrade henne att identifiera sig drog hon kniv och attackerade skrikande, varefter poliserna sköt och ”neutraliserade henne”, skriver polisen i ett uttalande.

En israelisk man blev enligt militären på söndagen också knivhuggen i bröstet på Västbanken. Gärningsmannen flydde. Israelen, som inte blev dödligt skadad, hade stannat sin bil efter att den utsatts för stenkastning.

Attacker i Israel

Våldet den senaste tiden har krävt minst 52 palestiniers och nio israelers liv. Många knivattacker genomförs, främst av palestinska män mot israeler, men en mängd attacker riktas också från israeler mot palestinier.

Samtidigt har en 55-årig israel som skadades vid attacken den 18 november i fjol avlidit på sjukhus. Vid attacken dödade två palestinier fyra judiska bedjande och en drusisk polis innan de själva sköts ihjäl. När 55-åringen avled steg alltså dödssiffran för dådet till åtta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attacker i Israel

Mer i ämnet