Lyxhotellet Capella Hotel på ön Sentosa blir platsen för världsmötet. Foto: TT

Paradisö platsen för Donald Trumps och Kim Jong-Uns möte

Publicerad

Nu står det klart var mötet mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas diktator Kim Jong-Un ska ske: På en paradisö som enligt legenden varit ett pirattillhåll.

Det har varit många turer kring det planerade toppmötet mellan USA:s president Donald Trump och den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-Un. I måndags uppgav Vita huset att de två världsledarna träffas i Singapore den 12 juni klockan 09.00 lokal tid, det vill säga den 12 juni 03.00 svensk tid och nu har den specifika platsen offentliggjorts.

Vita husets pressekreterare Sarah Sanders twittrade på tisdagen att scenen för mötet blir Capella Hotel – ett lyxhotell på paradisön Sentosa utanför Singapore.

Bra ur säkerhetssynpunkt

Ön, ska enligt BBC, vara ett bra val ur säkerhetssynpunkt då det enda sättet att ta sig till ön från fastlandet är via en bro och en linbana.

Namnet Sentosa betyder ”lugn och ro” på malajiska, men ön har en mörk historia. Tidigare kallades ön för ”ön där döden kommer bakifrån”. Legenden säger att ön var ett pirattillhåll innan europeiska kolonisatörer tog över. Paradisstränderna var också scen för ett stort antal avrättningar under andra världskriget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nordkorea-krisen

Mer i ämnet