Borgmästaren i Paris, Anne Hidalgo, utmanar Emmanuel Macron i kampen om presidentposten i Frankrike. Foto: Guillaume Horcajuelo/EPA/TT

Paris borgmästare utmanar Macron

Uppdaterad
Publicerad

Borgmästaren i Paris, Anne Hidalgo, utmanar Emmanuel Macron i kampen om presidentposten i Frankrike.

Anne Hidalgo väntas formellt meddela på söndag att hon drar i gång en valkampanj med sikte att bli landets första kvinnliga president, uppger flera parlamentsledamöter i Socialistiska partiet.

Enligt opinionsundersökningar skulle 62-åriga Hidalgo, som vurmar för miljöfrågor, få endast mellan sju och nio procent av rösterna i en första valomgång i april, om hon blir socialisternas kandidat.

Macron har ännu inte meddelat om han kommer att ställa upp i valet för en andra period på posten, men förväntas göra det. Kampen om presidentposten förväntas stå mellan honom och högernationalisten Marine Le Pen, som besegrades av Macron 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.