Påven varnar maffian: Ni kommer att hamna i helvetet

Publicerad
Påven Franciskus har en budskap till Italiens våldsamma gangsters: Avsäg er era blodiga pengar och er blodfläckade makt och gör bot, annars kommer ni att hamna i helvetet.

Detta är hans mest kraftfulla fördömande av den organiserade brottsligheten, och påven framförde detta vid en vaka för som dödats av maffian, då namnet på 842 oskyldiga offer lästes upp.

Franciskus uttryckte sin solidaritet med de anhöriga och passade på att ge en uppmaning till frånvarande mafiosos:

– Det liv du lever nu kommer inte att ge dig tillfredsställelse. Det kommer inte att ge dig glädje eller lycka. Blodfläckade pengar, blodfläckad makt, du kan inte ta med dig detta till livet efter detta. Omvänd er. Det finns fortfarande tid att inte hamna i helvetet, vilket är vad som väntar om du fortsätter på samma sätt.

Brutaliteten hos den italienska maffian blev återigen aktuell denna vecka då tvåårige pojken Domenico Petruzzelli och hans mamma dödades då maffia öppnade eld mot deras bil. Pojkens två äldre bröder lyckades fly.

Franciskus nämnde mordet i sitt tal i dag, och vände sig till förövaren.

– Du har en far. Du har en mor. Tänk på dem. Gråt ut. Och omvänd dig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer