Foto: TT

Per Gessle i norska Melodifestivalen

Publicerad

Per Gessle tävlar i Melodi Grand Prix, den norska motsvarigheten till Melodifestivalen, i vår. Den svenske Roxette-stjärnan har nämligen skrivit texten till artisten Charla K:s bidrag ”Stop the music” tillsammans med Alex Shield.

”Jag är både stolt och glad över att ha fått skriva texten. Nu hamnade vi helt plötsligt i Norge. Och i Melodifestivalen. Livet är fullt av överraskningar. Otroligt roligt”, säger han i ett pressmeddelande.

Gessle är ingen rookie i Melodifestivalsammanhang: Han har medverkat som låtskrivare i den svenska tävlingen två gånger. 1980 skrev han texten till Lasse Lindboms ”För dina bruna ögons skull” och 1986 till Lena Philipssons ”Kärleken är evig”.

Charla K, som egentligen heter Charlotte Kjær, är sedan tidigare knuten till Gessles skivbolag Space Station 12.

– Han är ju väldigt duktig, och det har varit ett jättebra samarbete. Det har varit kreativt och effektivt, det har varit jättekul. Jag har stor respekt för Gessle. Han är en väldigt känd artist och låtskrivare, en fantastisk låtskrivare, säger Charla K om låtsamarbetet till TT.

”Jag är taggad”

Melodi Grand Prix sänds i NRK den 10 mars, samma dag som SVT sänder Melodifestivalens final.

– Jag är taggad. Jag är först och främst med för att jag har en låt som jag tror på, och jag tycker det är roligt att stå på scenen, säger Charla K.

Hon hoppas på att ta hem tävlingen.

– Det hade varit helt fantastiskt, säger hon.

Bland övriga norska tävlande finns Alexander Rybak, som vann hela Eurovision Song Contest med bidraget ”Fairytale” 2009.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer