Foto: TT

Playboy Mansion till salu

Publicerad

Har du någon miljard över? Då kan legendariska Playboy Mansion bli ditt. På ett villkor: Den nuvarande ägaren Hugh Hefner måste få bo kvar.

Priset för huset, som blivit känt för skandalösa fester och filminspelningar, är 200 miljoner dollar, det vill säga nästan 1,7 miljarder svenska kronor, skriver nyhetsbyrån AP.

Prislappen kan tyckas vara i saftigaste laget eftersom nuvarande ägare Hugh Hefner inte tänker flytta. Villkoret för ett köp är nämligen att Playboy-grundaren får bo kvar.

Vikande upplagesiffror

Magasinet Playboy kämpar med vikande upplagesiffror. I dag har tidningen en upplaga på 800.000 nummer. I mitten på 1970-talet var motsvarande siffra 5,6 miljoner.

Som bot på problemet har tidningen flera gånger försökt sig på stiländringar. Senaste året meddelade att det kanske mest välkända signumet ska strykas: Nakna kvinnor. I augusti stoppades helnakna bilder på tidningens webbsida och i oktober följde ett stopp för naket i den amerikanska upplagan av tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.