Sara Netanyahu, som är gift med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, anklagas av polis för att otillbörligt ha använt statliga pengar. Foto: TT

Polis vill åtala Sara Netanyahu

Publicerad

Åklagarmyndigheter i Israel ska ta ställning till en rekommendation från polisen om att åtala Sara Netanyahu, hustru till premiärminister Benjamin.

Polisen misstänker att hon otillbörligt har utnyttjat statliga pengar i olika sammanhang, både i de officiella och privata residensen. Bland annat ska statliga fonder ha använts för att avlöna en skötare för att hjälpa Sara Netanyahus sjuke far. Sara Netanyahu, som förhördes i frågan i december, förnekar anklagelserna.

– Fru Netanyahu har inte brutit mot några lagar, dessa frågor kommer inte ens i närheten av lagens råmärken, säger Netanyahus talesperson Nir Hefez.

Det är nu upp till statsåklagarmyndigheten att ta ställning till polisens rekommendation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.