Houstons polischef Art Acevedo är en av 48 amerikanska polischefer i ett migrationsupprop. Arkivbild från annat sammanhang. Foto: TT

Polischefer säger ifrån om migrantfamiljer

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanska polischefer, både demokrater och republikaner, går emot den policy som president Donald Trump införde som innebär att migrantfamiljer med barn placeras i förvar.

Det är totalt 48 polischefer som i ett gemensamt brev uppmanar politiker att ta fram alternativa lösningar för barnens skull. Exempelvis att familjerna får gå fria i samhället, men övervakas, till exempel med hjälp av fotbojor.

Trump stoppade härom veckan den kritiserade ordern där barn skildes från sina föräldrar när de kommit till USA illegalt. Enligt regeringens nya nolltoleransordning ska alla illegala migranter lagföras, varpå barn placerades i separat förvar. Men även om den ordern drogs tillbaka placeras likväl hela familjer, med barn, i förvar.

– Det sista vi behöver göra är att marginalisera och ta rättigheter från unga människor, säger Art Acevedo, polischef i Houston, Texas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.