Foto: TT

Polishögkvarter stormat i Somalia

Uppdaterad
Publicerad

Självmordsbombare har kört två bilar fyllda med sprängämnen in i ingången till Somalias kriminalpolis huvudkvarter, som ligger i huvudstaden Mogadishu. Minst nio personer, inklusive fyra gärningsmän, ska vara döda, enligt Reuters.

Två explosioner ska ha hörts, enligt al-Jazira. Strax därefter stormade två beväpnade män in och skottlossning utbröt, enligt polisen. Alla gärningsmän dödades.

I ett meddelande tar jihadistgruppen al-Shabaab på sig angreppet. För en vecka sedan genomförde de två attacker mot FN:s och AU:s lokaler vid Mogadishus flygplats som tog ett tiotal personers liv.

Upptrappat våld

Jihadisterna i al-Shabaab – som har kopplingar till al-Qaida – drevs ut från Mogadishu 2011 men är ett fortsatt stort säkerhetshot i Somalia och i grannlandet Kenya.

Våldet trappats upp i staden på grund av det annalkande valet i Somalia. De senaste veckorna har till exempel hotell utsatts för bomber och attacker i Mogadishu, enligt BBC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.