Foto: TT

Polisrazzia på VW:s huvudkontor

Uppdaterad
Publicerad
Tysk polis har genomfört en razzia på Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg. Syftet är att säkra bevis som kan användas i en rättegång mot inblandade i utsläppsskandalen.

Ledda av tre åklagare slog polisen till mot huvudkontoret i Wolfsburg och en rad andra platser kopplade till Volkswagen.

Målet med razzian var att säkra dokument och hårddiskar som kan identifiera de inblandade i bolagets utsläppsfusk, rapporterar AP med hänvisning till tyska åklagare.

Tyska medier: Fusk även i Europa

Razzian kommer sedan Volkswagen förklarat att det fortfarande var oklart om bolaget hade brutit mot några europeiska regler när de använt mjukvaror för att manipulera avgasutsläppen från dieselmotorer vid mätningar.

Enligt den tyska tidningen Süddeutsche Zeitung ska en talesperson för VW ha bekräftat att mjukvarorna som utvecklats för att klara amerikanska avgasmätningar även hade använts i bilar sålda i Europa.

Merkel i Wolfsburg

Tidigare under torsdagen reste Tysklands förbundskansler Angela Merkel till Wolfsburg för att uttrycka sitt stöd för Volkswagens anställda och samtidigt uppmana företaget att vara proaktiva i arbetet att ta itu med skandalen.

Det var för drygt två veckor sedan det avslöjades att Volkswagen fuskat med utsläppsnivåerna från dieselmotorer. Omkring elva miljoner bilar beräknas omfattas av skandalen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Volkswagens utsläppsbluff

Mer i ämnet