”Presidenten fortfarande inte redo att ta ett beslut”

Publicerad

Under en presskonferens under fredagen snubblade Donald Trump på orden då han pratade om en nedstängning av samhället.

– Han sa något som nästan kan tolkas som att han förväntade sig att det ska bli en Biden-administration framöver, men han rättade sig snabbt och sa att vi får konstatera vad som händer framöver, säger SVT:s reporter på plats i USA, Fouad Youcefi.

Under fredagen uttalade sig Donald Trump för första gången sedan Joe Biden utropat sig till segrare i valet. Presidenten valde dock att inte prata om valresultatet, utan fokuserade på corona. Han snubblade dock på orden när han pratade om att stänga ned samhället.

– Den här regeringen kommer inte stänga ner. Förhoppningsvis kommer... vad som än sker i framtiden, vem vet vilken regering det blir, det får tiden utvisa, sa presidenten.

– Dels kan vi tolka det som att presidenten inte är redo att ta ett beslut om att ge upp makten till Biden, trots att valresultatet ser ut som det gör. Annars skulle han ha sagt det. Jag noterade också att presidenten inte tog några frågor, vilket han ju brukar göra, säger Fouad Youcefi.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.