Sean Spicer under pressträffen. Foto: TT

Vita huset om förhöret: Kvarstår viktig information

President Trumps presstalesperson Sean Spicer håller presskonferens i Vita huset med anledning av dagens utfrågning av säkerhetsmyndigheterna.

Bland annat ställdes frågan om presidenten fortfarande har förtroende för FBI-chefen James Comey.

– Det finns inga skäl att tro något annat, sa Sean Spicer under presskonferensen.

LÄS MER: FBI-chefen: Inget stödjer Trumps tweets om avlyssning

På frågan om presidenten är beredd att dra tillbaka anklagelserna mot Obama efter att det visat sig att det inte finns några bevis för avlyssningsanklagelserna mot ex-presidenten, svarade Spicer:

– Vi startade en utredning det återstår fler utfrågningar. Eftersom det är en pågående utredning kvarstår viktig information som behöver diskuteras.

Nu när vi vet att FBI utreder den misstänkta ryska inblandningen, står presidenten fast vid sina kommentarer om att varken han eller hans medarbetare haft någon kontakt med Ryssland under valkampanjen?

– Ja, svarade Spicer, som underströk att FBI:s utredning ännu är i sin linda och att det finns många frågor som måste undersökas.

Frågades ut

Det var i representanthusets underättelseutskott som FBI-chefen James Comey tillsammans med säkerhetsmyndigheten NSA:s chef Mike Rogers i dag frågades ut om den påstådda avlyssningen av president Trump, och om presidentens medarbetares kontakter med Ryssland.

James Comey bekräftade under utfrågningen att FBI utreder om Ryssland har försökt påverka det amerikanska presidentvalet 2016, och om det isåfall har lyckats.

Comey avslöjade även att den av Trump påstådda avlyssningen av honom utreds både i senaten och av underättelseutskottet, men utan att man funnit några bevis för en avlyssning.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Trump och Ryssland

Mer i ämnet