En filmare projicerar förolämpningar på ett av Donald Trumps hotell. Protesten är en reaktion av Trumps uttalande om ”riktiga skitländer”. Foto: Sorane Yamahira/ bellvisuals.com

Virtuell skithålsattack mot Trumphotell

Uppdaterad
Publicerad

Ett av Donald Trumps hotell utsattes för en attack i form av en projicering med texten: ”Behöver du någonstans att bo? Prova vårt skithål”, som ett svar på presidentens påstådda uttalande om ”skitländer”.

USA:s president Donald Trump har fått kritik från många håll för att han, enligt uppgifter, kallat en rad nationer för ”skithålsländer”.

Nu har han fått smaka på sin egen medicin. ”Behöver du någonstans att bo? Prova vårt skithål”, lyder ett av flera budskap som på en video kan ses projiceras ovanför ingången till Trump International Hotel i Washington.

”Detta ställe är ett skithål”, och kort och gott ”skithål”, är andra fraser som tillsammans med avförings-emojier prydde hotellet i stora bokstäver.

Beskrivs som ”hit and run”

Videon har publicerats på ett Twitterkonto tillhörande Robin Bell, som tidigare iscensatt liknande ljusaktioner och av tidningen The Washington Post beskrivits som en ”hit-and-run-ledarskribent”.

Det var under ett möte om invandringspolitik i Vita Huset mellan Trump och kongressledamöter som presidenten uppges ha frågat sig varför USA ska ta emot människor från ”skithålsländer”, med syftning på afrikanska länder, Haiti och El Salvador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.