Protester mot G7 i Frankrike: ”Vi vill ha riktig förändring”

Publicerad

Under G7-mötet i franska Biarritz är det inte bara glada miner. Tusentals demonstranter samlades lördag på gatorna i den franska staden Hendaye för att protestera mot G7-toppmötet som hålls i den franska staden Biarritz från lördag till måndag. Enligt arrangörerna deltog människor från över 50 föreningar och organisationer i protesten.

Demonstranterna hävdar att G7-länderna inte längre är kvalificerade att representera världen och att världen behöver alternativa planer.

– G7 har samlat de viktigaste som bidrar till vår nuvarande sociala kris och klimatkris. De har inte gjort någonting för att förändra situationen och tvärtom förvärrat problemen. Så vi kom hit för att uttrycka vårt motstånd mot detta system. Vi vill som verkliga förändringar för samhället och ekologin, säger Yann, en av demonstranterna.

Den globala hjälporganisationen Oxfam har dessutom varit på plats i Biarritz för att göra en motinstallation. De porträtterade G7-ländernas ledare som brandmän som ”driver” ojämlikhet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer