Se ett utdrag ur den öppenhjärtiga intervjun med president Putin Foto: Showtime/Reuters

Putin i unik intervju: ”Miljöförstöring är ett hot mot mänskligheten”

Uppdaterad
Publicerad

Den ryske presidenten Vladimir Putin talar i en ovanligt öppenhjärtig intervju med regissören Oliver Stone om USA:s och Rysslands gemensamma, globala utmaningar.

Intervjun ingår i en fyra timmar lång dokumentär av den prisbelönte, amerikanske regissören Oliver Stone. Stone har följt Putin under lång tid och fått mängder av intervjuer, där den ryske presidenten konstaterar att USA och Ryssland har ett antal problem som de behöver lösa tillsammans.

– Miljöförstöringen är ett verkligt hot mot hela mänskligheten, säger Putin bland annat i intervjun.

”Slaktare och gangster”

Putin är avslappnad när han kommenterar kraven från bland annat den republikanske senatorn John McCain om utökade sanktioner mot Ryssland. McCain har även kallat Putin för ”slaktare och gangster”. 

– Ärligt talat, jag gillar senator McCain till viss del. Jag gillar honom på grund av hans patriotism, säger Putin. 

Enligt Stone är syftet med dokumentären att reda ut missförstånden mellan Ryssland och USA. Relationen mellan Putin och USA:s förre president Barack Obama var mycket frostig, särskilt efter Rysslands aggression mot Ukraina. President Trump signalerade under sin valkampanj stor beundran för Putin, men efter tillträdet har relationen snarast försämrats till följd Syrienkonflikten. Där står de båda länderna på olika sidor.

Klicka på videon för att se ett utdrag ur den öppenhjärtiga intervjun med president Putin.

LÄS MER: TV: Vladimir Putin berättar om middagen med Michael Flynn

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.