Sara Netanyahu vid rättegången mot henne i Jerusalem 7 oktober. Foto: AFP/Amit Shabi/TT

Rättegång inledd mot Netanyahus fru

Uppdaterad
Publicerad

I dag inleddes en rättegång i Jerusalem mot Sara Netanyahu, fru till Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. Åtalspunkterna är bedrägeri och trolöshet. Det rapporterar nyhetsbyrån AP.

Sara Netanyahu åtalades i juni i år misstänkt för att ha använt motsvarande 900 000 kronor av offentliga medel till privata måltider i premiärministerns bostad i Jerusalem, trots att där samtidigt fanns en heltidsanställd kock.

Paret Netanyahu nekar till anklagelserna.

Sara Netanyahu har även tidigare anklagats för att otillbörligt ha använt statliga pengar i olika sammanhang. 2016 dömdes hon att betala skadestånd för att ha misshandlat en anställd, skriver AP.

Hennes man Benjamin Netanyahu har anklagats för korruption flera gånger.

Den 12 juni förhördes han för påstådda kopplingar till telekomjätten Bezeq. I februari rekommenderade polisen att Netanyahu skulle åtalas för korruption och bedrägeri i två andra fall. Även i dessa fall nekar Netanyahu till anklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.