”Intellektuell barriär?” frågar sig användaren som delat bilden på restaurangens erbjudande på Twitter. Foto: TT/Skärmdump Twitter

Restaurang erbjuder rabatt – baserat på bröststorlek

Publicerad

Kvinna med stora bröst? Då kan du få upp till 65 procent rabatt på den kinesiska restaurangen Trendy Shrimp. Restaurangen har nu hamnat i blåsväder efter sitt erbjudande.

Enligt den kinesiska tidningen Qianjiang Evening Post har flera lokalbor i kustprovinsen Zheijang anmält restaurangen Trendy Shrimp som ligger i en galleria i Hangzhou. Anledningen är ett erbjudande om mellan fem och 65 procent rabatt på maten för kvinnor – baserat på hur stora bröst kunden har, skriver BBC. En matgäst med a-kupa får fem procent rabatt medan en kvinna med g-kupa får köpa sin mat med 65 procent rabatt.

LÄS MER: Nya leksaken får kinesiska föräldrar att rasa

”Diskriminerande”

Bilden som stått på restaurangens disk har spridits på sociala medier. Den visar tecknade kvinnor med en slogan som säger ”Hela staden är ute efter bröst”. Ett av klagomålen som lämnats in till fullmäktige ska ha sagt att reklamen var ”vulgär” och ”diskriminerande mot kvinnor”, enligt BBC.

LÄS MER: Två pandabjörnar – kinas present till Finland

Försvaras av restaurangen

Bilden har tagits bort av restaurangen men chefen ska ha försvarat försäljningsstrategin och sagt att kunderna blivit 20 procent fler sedan den första augusti då bilden sattes upp.

– En del av tjejerna vi mötte var väldigt stolta och hade ingenting att dölja, ska chefen Lan Shenggang ha sagt till BBC.

LÄS MER: Nalle Puh censureras på nätet i Kina

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.