Landets informationsminister har inte identifierat den kvinnliga vårdarbetaren men beskriver mordet som ”ondskefullt, omänskligt och ogudaktigt”. Foto: Pontus Lundahl / TT

Röda korset-medarbetare mördad av Boko haram

Uppdaterad
Publicerad

En kvinnlig vårdarbetare vid Röda korset har mördats av terrorsekten Boko haram i norra Nigeria, meddelar landets regering.

Kvinnan har hållits gisslan tillsammans med en annan kvinnlig vårdanställd sedan i mars, då de kidnappades under ett pågående arbetspass i staden Rann. Även en 15-årig flicka har varit kidnappad sedan i februari.

Tidsfristen gick ut

I en video som publicerades förra månaden hotade Boko haram att döda en av de tillfångatagna om Nigerias regering inte var villig att samarbeta innan ett utsatt datum. Detta datum inföll under måndagen. Det är oklart vad terroristerna vill ha i utbyte mot en frigivning.

Boko Haram

Flera mord av terrorgruppen

Landets informationsminister Lai Mohammed har inte identifierat kvinnan men beskriver mordet som ”ondskefullt, omänskligt och ogudaktigt”.

I september mördades ytterligare än kvinnlig välgörenhetsarbetare av terrorgruppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Boko Haram

Mer i ämnet