Ett mindre enmotorigt flygplan störtade i tyska förbundslandet Hessen på söndagen. Bland de omkomna fanns en av Rysslands rikaste personer, 55-åriga Natalia Fileva. Foto: Michael Probst/AP/TT

Rysk miljardär dog när privatplan störtade i Tyskland

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer omkom när ett mindre privatplan störtade på ett sparrisfält söder om Frankfurt under söndagen, rapporterar tyska Der spiegel. Bland passagerarna fanns 55-åriga ryska miljardärskan Natalja Filjova, styrelseordförande och delägare i ett av Rysslands största flygbolag S7 airlines. Ytterligare två personer dog när deras bil kolliderade med en utryckande polisbil.

Det enmotoriga planet av modellen Epic-Lt, designat för privata flygningar, kraschade i samband med att det skulle landa på Egelsbach-flygplatsen i tyska förbundslandet Hessen, uppger flygbolaget S7 i ett uttalande, rapporterar Reuters.

Ombord på det lilla planet fanns förutom piloten två passagerare. En av dem var Natalja Filjova som anses vara en av Rysslands allra rikaste personer och delägare i S7 airlines.

Sågs dyka från luften

Det sexsitsiga planet störtade på ett sparrisfält runt 15.30-tiden lokal tid nära orten Egelsbach söder om Frankfurt, uppger Deutsche Welle.

Enligt en talesperson för polisen sågs det lilla planet sågs dyka ner från luften och sedan fatta eld.

Ytterligare två personer dog i samband med flygkraschen när deras personbil frontalkrockade med en polisbil som var på väg till olycksplatsen, rapporterar tyska Der spiegel.

Flygbolaget säger i ett uttalande att olyckan bör utredas av både ryska och internationella myndigheter och att det inte finnas en klar bild om vad som orsakade flygkraschen.

En polisbil krockade med en personbil på väg till olycksplatsen i tyska förbundslandet Hessen. Två personer som färdades i personbilen omkom. Foto: Michael Probst/AP/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.