Brand på tankfartyg i Finska viken släckt – inga personskador

Uppdaterad
Publicerad

Branden som bröt ut på oljetankern Alexia i Finska viken utanför halvön Porkala är släckt, rapporterar Yle. Enligt Finska vikens kustbevakning skadades ingen i branden.

Det 250 meter långa fartyget befinner sig i den estniska sjöräddningszonen, cirka 10 sjömil söder om Porkala. Estniska myndigheter ansvarar för insatsen på plats, men den finska kustbevakningen stöder dem i ledningen av arbetet.

Enligt Yle anlände finländska räddningshelikoptrar snabbt till platsen.

På väg från Ryssland till Turkiet

Fartyget uppges ha varit på väg från oljeraffinaderiet Laukaansuu i Ryssland till turkiska Istanbul. Enligt estnisk polis ska branden ha brutit ut i bostadsdelen av fartyget.

– Lyckligtvis lyckades personerna ombord släcka lågorna innan hjälp kom och ingen var i fara. En finsk fartygsbrandkår och två båtar är kvar på platsen. Det är deras uppgift att se till att det inte finns några andra eldfickor på fartyget, säger estnisk polis, rapporterar estnisk media.

Texten uppdateras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer