Uppgifter: Tio gripna i Frankrike – ska ha planerat att döda politiker

Uppdaterad
Publicerad

Tio personer har gripits i Frankrike misstänkta för att ingå i en sammansvärjning för att döda politiker.

Enligt nyhetsbyrån AFP:s källa är gripandena av de tio misstänkta en del i en utredning som rör högerextrema aktivister. De misstänkta uppges vara mellan 17 och 25 år.

Gripandena skedde i departementet Seine-Saint-Denis norr om huvudstaden Paris, samt i kuststaden Marseille, rapporterar Reuters.

Ska ha hyllat Breivik

De misstänkta greps efter ett spaningsarbete som hade pågått i fyra månader. Detta efter att polisen gripit en högerextrem man i Tarascon i Bouches-du-Rhône den 28 juni, skriver Dagens Nyheter.

Mannen ska ha drivit en webbplats som tillägnades terroristen Anders Behring Breivik, som numera har bytt namn till Fjotolf Hansen. Bland annat ska mannen ha skrivit om att  döda ”’araber’, svarta, knarklangare, invandrare och militanta jihadister” samt att attackera moskéer och andra platser där muslimer samlas för bön, uppger Dagens Nyheter enligt uppgifter från Le Parisien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.