Sanktioner stoppar ryskt lågprisflyg

Publicerad

Det ryska statligt styrda flygbolaget Dobroljot tvingas stoppa alla sina flygningar på grund av EU:s ekonomiska sanktioner, meddelar bolaget.

Det var den 30 juli som Bryssel förbjöd samröre med bolaget eftersom dess flygningar till Krim enligt EU underlättar den illegala annekteringen av halvön.

Avskurna samarbeten vad gäller tekniskt underhåll och navigeringsinformation tvingar nu Dobroljot, ett helägt dotterbolag till Aeroflot, att ställa in alla avgångar till Krim och de sju destinationer i Ryssland som bolaget trafikerar.

EU:s sanktioner mot Ryssland infördes i mars och har utökats till att omfatta 95 personer och 23 organisationer. Den 29 juli kungjorde EU även lånestopp till en del ryska banker, exportstopp för viss oljeteknologi och ett vapenembargo. Frankrike som håller på att sälja två helikopterfartyg till Ryssland avser ändå leverera åtminstone ett.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.