Se när pappan förklarar terrorattackerna för sin son

Uppdaterad
Publicerad

En liten pojke är orolig för att han måste flytta efter attackerna som drabbat hans hemstad Paris. Klippet, där hans pappa förklarar att blommor ska skydda dem mot vapnen, har berört hundratusentals.

Brandon och hans pappa Angel hade kommit till en minnesplats i Paris, för att lägga en blomma och prata om det som hänt. När de står där kommer en reporter från det franska programmet Le Petit Journal fram och frågar den lille pojken: Vet du varför terroristerna attackerade Paris?

– Ja, eftersom de är väldigt, väldigt, väldigt elaka.

Terrordåden i Paris

Brandon är orolig för att han och pappan måste flytta efter attackerna, och att de måste vara försiktiga nu. Men pappa Angel lugnar honom.

– Vi ska inte flytta. Paris är vårt hem.

– Men det finns skurkar, pappa!

– Ja, men det finns skurkar överallt.

”De är här för att skydda oss”

När pappan förklarar att skurkarna visst har vapen, men att de har blommor, är hans son tveksam. Han förstår inte hur blommor ska kunna rädda dem.

– Se du alla blommor där? De är där för att bekämpa vapnen, säger pappan då.

– Är de här för att skydda oss?

– Exakt.

– Ljusen också?

– De är här för att vi inte ska glömma dem som lämnat oss.

– Blommorna och ljusen är där för att skydda oss, konstaterar pojken och ler lite försiktigt.

Känns det lite bättre nu? Undrar reportern.

– Ja, det känns lite bättre.

Klippet på Brandon och hans pappa har delats över 400.000 gånger på Facebook och setts av över 14 miljoner sedan det publicerades i måndags.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåden i Paris

Mer i ämnet