Foto: TT

Sex döda hittade i hus i Danmark

Uppdaterad
Publicerad

Två vuxna och fyra barn har hittats döda i ett hus sydväst om Randers i Danmark. Det är oklart vad som ligger bakom dödsfallen.

Polisen fick larm om händelsen vid lunchtid på måndagen. När man kom på plats påträffades två vuxna och fyra barn döda, skriver polisen i ett pressmeddelande.

”Det pågår i ögonblicket ett större polis- och rättsmedicinskt arbete på platsen. För tillfälligt är det inte möjligt att säga något om vad som ligger bakom dödsfallen”, skriver polisen på Østjylland.

Uppgifter om gaslukt

Enligt uppgifter till tidningen Aarhus Stiftstidende ligger en familjetragedi bakom händelsen. Men enligt Ekstra Bladets källor ska räddningstjänsten ha larmats till platsen vid 12:30 efter att det förekommit uppgifter om gaslukt i huset.

– Det första de gjorde var att öppna husets dörr och fönster på vid gavel, berättar en granne för tidningen.

I huset bor en familj, men det är inte officiellt bekräftat vilka de döda är. Polisen vill inget säga om vad som ligger bakom dödsfallen, och enligt ett pressmeddelande på måndagskvällen kommer man först på tisdagen att ”mer konkret kunna berätta om de närmare omständigheterna”.

Ett stort område var  avspärrat enligt Berlingske som hade en reporter på plats. Flera hundpatruller sökte i området, ett villaområde av tidningens bilder att döma, skriver TT. Även ambulansen är på plats, skriver Ekstrabladet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.