Dödssiffran stiger: Sex omkomna efter skyfall i Spanien

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en person har omkommit i de kraftiga skyfallen i södra Spanien, vilket höjer antalet dödsfall till sex. Samtidigt har militären satts in för att rädda liv.

Det är den spanska tidningen El País som rapporterar att skyfallen och översvämningarna i provinserna Valencia, Alicante, Murcia och Almería har lett till ytterligare ett dödsfall. Det ska enligt uppgift röra sig om en man i 40-årsåldern som hittats död i byn Orihuela.

Militär har satts in för att undsätta människor i nöd och bland annat ska omkring 70 människor ha räddats från nationalparken Cabo de Gata.

Militären har satts in

Under lördagen besökte premiärminister Pedro Sánchez en av de drabbade provinserna, Murcia. Enligt nyhetsbyrån AFP lovade han att Spaniens regering ska göra allt för att reparera de stora materiella skadorna som orsakats av stormen.

Väderfenomenet, ”gota fría” (kall droppe eller skyfall), brukar drabba Spanien under hösten och är välkänt. Årets storm beskrivs dock som den värsta sedan 1987, enligt El País.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.