• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

  • Viktigt meddelande:

    Det brinner i Brunnsberg i centrala Varberg. Boende i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Sextiotal människor fastnade i linbana i Köln

Drygt 60 människor fastnade, hängande högt uppe i luften vid en linbaneolycka i Köln i Tyskland på söndagseftermiddagen. En av de 32 kabinerna som går över floden Rhen kilade fast och räddningstjänsten fick göra en spektakulär räddningsinsats.

Ett stort antal passagerare, däribland 20 barn, hissades ner medan andra kunde tas ner på marken med hjälp av kranbilar, rapporterar den regionala public service-kanalen WDR. Efter fem timmar var alla passagerare i säkerhet.

En man och en gravid kvinna fick lättare skador. Över hundra brandmän deltog i räddningsinsatsen, och fick applåder av åskådare på marken. Kölner Seilbahn, som varit igång sedan 1957, går mellan stadens zoo och en park på andra sidan Rhen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer