• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Självmordsdåd mot flyktingby i Kamerun

Publicerad

Minst sju personer har dödats och fjorton skadats i en självmordsattack i en by som hyser flyktingar i norra Kamerun. Det är den andra dödliga attacken mot flyktingar i det centralafrikanska landet den senaste månaden, uppger FN:s flyktingorgan UNHCR.

Bombangreppet i tisdags skedde i Goldavi, nära gränsen mot Nigeria. Omkring 18 000 flyktingar uppehåller sig i regionen.

– Vi är förfärade över dessa meningslösa attacker mot människor som ryckts upp från sina hem, flytt våld, jagats av beväpnade gäng som härjar i regionen – bara för att förlora tryggheten igen då de precis funnit en tillflykt någon annanstans, säger Olivier Guillaume Beer, UNHCR:s representant i Kamerun.

Våldet har enligt FN-organet stegrats i norra Kamerun den senaste tiden. Den islamistiska extremiströrelsen Boko Haram och andra beväpnade grupper utför regelbundet dödliga dåd och kidnappningar i regionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.