En skådespelare omkom vid en operaförställning på Bolsjojteatern i Moskva. Foto: TT

Skådespelare död under Bolsjojföreställning

Publicerad

En skådespelare klämdes under en kuliss och omkom vid en operaförställning på den berömda Bolsjojteatern i Moskva på lördagskvällen.

Föreställningen stoppades direkt och olyckan ska utredas.

Lördagens föreställning av operan Sadko hade precis börjat när skådespelaren förolyckades under ett rutinmässigt byte av en kuliss, enligt medierapporter.

– Stopp, stopp! Ring ambulans, ropade någon, rapporterar ryska RT.

Ambulans tillkallades omedelbart, men skådespelaren uppges ha avlidit av svåra huvudskador innan sjukvårdarna anlände.

Föreställningen stoppades direkt och publiken ombads lämna salongen, meddelar teatern, som bekräftar att dödsfallet skedde under ett kulissbyte, enligt nyhetsbyrån Interfax.

De första uppgifterna tyder på att skådespelaren klämdes fast efter att ha missat att den stora kulissväggen sänktes ned, uppger en källa för Interfax. Det ska inte ha varit något tekniskt fel på kulissanordningen och scenbytet ska ha förlöpt enligt planen, säger källan.

Violinist avled

Skådespelaren uppges ha arbetat på den världsberömda teatern sedan 2002. Myndigheterna ska nu utreda orsaken till olyckan.

– Ett antal förfaranden är på plats för att ta reda på alla omständigheter kring händelsen, säger Julia Ivanova, talesperson för Moskvas utredningsutskott.

Olyckan är inte den första tragedin på den världsberömda Moskva-teatern. 2013 avled en violinist efter att ha fallit ner i orkesterdiket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.