I tv-seriesuccén Modern Family spelade Willard pappan till familjefadern Phil Dunphy. Foto: John Salangsang, TT

Skådespelaren Fred Willard är död

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska komikern och skådespelaren Fred Willard är död, rapporterar Reuters. Han blev 86 år gammal.

– Vi älskade honom så mycket, säger hans dotter Hope Mulbarger till People.

Fred Willard inledde sin karriär som komiker på 1960-talet och har sedan dess hunnit medverka i en rad filmer och serier, bland andra Modern Family, This is spinal tap och Anchorman.

I tv-seriesuccén Modern Family spelade Willard pappan till familjefadern Phil Dunphy, spelad av Ty Burrell. Han medverkade i sammanlagt 14 avsnitt och för rollen fick han en Emmynominering för bästa gästskådespelare i en komediserie 2010.

Fred Willard avled enligt hans dotter Hope Mulbarger under gårdagen.

– Min far gick bort väldigt fridfullt igår kväll vid den fantastiska åldern 86. Han fortsatte jobba och göra oss lyckliga ända fram till slutet, säger hon i ett uttalande till People.

Jimmy Kimmel: ”Fanns ingen snällare eller roligare”

Flera film- och tv-kollegor hyllar Willard på sociala medier.

”Det fanns ingen snällare eller roligare. Vi är lyckligt lottade som fick lära känna Fred Willard och vi kommer att sakna hans många besök”, skriver komikern och programledaren Jimmy Kimmel på Twitter.

”Ett kärt farväl till Fred Willard. Vad lyckligt lottade vi alla är som fick bevittna hans stora gåvor. Tack för alla djupa magskratt”, skriver skådespelaren Jamie Lee Curtis på Instagram.

Också Modern Family-kollegan Jesse Tyler Ferguson skriver på Twitter:

”Vila i fred Fred Willard. Du kommer alltid att vara ett sant original och jag är så hedrad att våra liv korsades.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.