Sana gästar Skavlan Foto: SVT

Skam-skådespelarens nya karriär: Militär i norska försvaret

Uppdaterad
Publicerad

Iman Meskini, 20, är mest känd för sin tuffa karaktär Sana i norska succéserien Skam. Nu lämnar hon skådespeleriet för att ta värvning i det norska försvaret. I Skavlan berättar den norska stjärnan om det och hur hon gått från att vara djupt engagerad norsk medborgare till att aktivt avfölja samhällsdebatten.

I kvällens Skavlan gästar Skam-stjärnan Iman Meskini. Men för den som slaviskt tittat på den norska succéserien kanske klädseln känns obekant – under intervjun berättar skådespelaren nämligen om sitt nya värv – iförd militärkläder.

”Mycket negativt om islam”

I intervjun berättar Iman också om hur det är att leva som troende muslim i Norge – och de uppoffringar som hon känt sig tvingad att göra.

Skam-skådespelaren låter sina följare få ta del av hennes nya liv i militären. Foto: @imanmeskini Instagram

– När det blir så mycket negativt om islam kan inte låta bli att ta det lite personligt. Så jag var tvungen att sluta vara så samhällsengagerad, säger hon i programmet.

Hela intervjun med Iman Meskini ser du i Skavlan fredag 22:00 i SVT1 eller på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.