Foto: AP/TT

En misstänkt för mord på skandinaviska kvinnor i Marocko

Uppdaterad
Publicerad

En dansk och en norsk kvinna har hittats döda i Imlil i bergskedjan Höga Atlas i Marocko. En misstänkt är gripen, skriver nyhetsbyrån AFP med hänvisning till inrikesministeriet.

Det var när förbipasserade längs en avsidesliggande stig vid Toubkalberget noterade kvinnornas tält, som de tidigt på måndagsmorgonen gjorde den hemska upptäckten.

De två kvinnorna – som båda ska ha varit i 20-årsåldern och på en ”backpacking-resa” – var döda, enligt uppgift med knivskador på halsen.

Kvinnor mördade i Marocko

Inrikesdepartementet meddelar på tisdagsmorgonen att en misstänkt har gripits för morden sedan en brottsutredning inletts, enligt nyhetsbyrån AFP.

Få turister i området

Imlil ligger cirka en mil från Toubkalberget, Nordafrikas högsta bergstopp.

VG skriver att enligt lokala medier var tältet rest i närheten av övernattningsstället Club Alpin Francais som ligger alldeles vid foten av Toubkalberget. Lokala källor säger till VG att kvinnorna hade en egen bergsguide, och att det är få turister för närvarande i området.

– De kom dit och satte upp sitt läger sent i går kväll eller i natt, säger Mustapha Bouindadin en bergsguide till VG.

Källor: Förekommit grovt våld

Både lokala medier och källor till VG beskriver händelsen som brutal och att det har förekommit grovt våld med ett vasst föremål eller med en kniv.

Med tanke på den kalla årstiden är det enligt bergsguiden inte tillåtet att campa i området utan tillstånd från lokala myndigheter.

– Det är väldigt kallt, och mycket snö, säger han.

På måndagskvällen uppgav Norges utrikesdepartement för VG att anhöriga i både Norge och Danmark är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinnor mördade i Marocko

Mer i ämnet