• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Flera personer har blivit beskjutna i skottlossning i ett köpcenter i Wisconsin på fredagskvällen, enligt amerikanska medier. Foto: AP

Flera skadade i skjutning i Wisconsin

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer skadades i en skottlossning i ett shoppingcenter i den amerikanska delstaten Wisconsin under fredag eftermiddag lokal tid.

Runt 75 poliser larmades till platsen – men när de väl hade anlänt var skytten borta.

Det var i shoppingcentret Mayfair Mall i orten Wauwatosa som skotten avlossades.

Enligt amerikanska tv-kanalen ABC så är det åtta personer som ska ha skadats, sju vuxna och en tonåring. Samtliga är förda till sjukhus med okänt skadeläge, men enligt Wauwatosas borgmästare Dennis McBride så har ingen av personerna livshotande skador.

Ungefär 75 poliser larmades till shoppingcentret men när de väl var på plats så var gärningsmannen borta och är fortfarande på fri fot. Enligt ABC så uppger vittnen att skytten är en man mellan 20 och 30 år.

Polisens befälhavare säger enligt tv-kanalen att man just nu arbetar med att ta reda på gärningsmannens identitet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.