Flera personer, däribland en polis, har skadats i samband en skjutning på en gymnasieskola i den amerikanska staden Knoxville. Foto: EBU

Beväpnad elev öppnade eld på skola i USA – sköts ihjäl av polisen

Uppdaterad
Publicerad

En beväpnad elev har skjutits ihjäl på en skola i Knoxville i USA. Han ska ha öppnat eld när polisen hittade honom på toaletten.

Flera polisbilar kallades till gymnasieskolan Austin-East Magnet i Knoxville i Tennessee i USA på måndagskvällen, svensk tid, efter rapporter om en beväpnad elev.

Sköts av polis

Eleven hittades på en av skolans toaletter. Polisen ska ha uppmanat honom att lägga ner vapnet, men han vägrade och öppnade eld. En av poliserna skottskadades och en av kollegorna besvarade skottlossningen.

Eleven sköts och avled på plats av sina skador.

Skolan säkrad

Allmänheten uppmanades att hålla sig borta från området runt skolan. Men nu är skolan säkrad.

– Skolbyggnaden har säkrats och de elever som inte var inblandade i händelsen har överlämnats till sina föräldrar, skrev skolans rektor Bob Thomas på Twitter.

Han kallar händelsen ”tragisk”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.